2. marts, 2023

Iepazīšanās vizītes: māksliniece Gundega Makita Evelone Rīgas Bolderājas Jaunajā pamatskolā

Šī gada 27. februārī māksliniece Gundega Makita Evelone viesojās Rīgas Bolderājas Jaunajā pamatskolā, lai novadītu iepazīšanās nodarbību 7. un 8. klases skolēniem. Iepazīšanās sākumā māksliniece prezentēja savu mākslas darbu portfolio un uzsvēra, kāda ir tā nozīme profesionālajā darbībā. Tā kā Gundega ir starpdisciplināra māksliniece, skolēniem bija iespēja iepazīties ar dažādiem mākslas veidiem, tādā veidā papildinot savas zināšanas par laikmetīgo mākslu. Kā arī uzzināt, ka māksliniece darbojās kā scenogrāfe, kuratore un mākslas kritiķe, kas paplašina izpratni par mākslinieka ikdienas dzīvi.
Tikšanās otrajā daļā skolēniem tika iedots mākslinieces sagatavots radošs uzdevums. Uzdevuma mērķis bija skolēniem nelielās grupās vienoties par šī brīža aktuālo problēmu un ar silueta un komiksu elementu palīdzību to vizuāli attēlot. Skolēniem no Ukrainas tika nodrošināta saziņa viņiem saprotamā valodā. Nodarbības beigās viens no skolēniem izmantoja iespēju un piegāja pie Gundegas, lai parādītu savu mākslas darbu fotogrāfijas.
Tikšanās laikā klasvadības atbalstu sniedza skolotāja Lolita Maderniece un kopīgo darbošanos fotografēja mediatore Lana Zujeva.