15. marts, 2023

Izstādi “Snīkeri: eko x ego” apmeklē Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas audzēkņi kopā ar mākslinieci Evu Vēveri

8. martā Paula Stradiņa Medicīnas muzejā bija ieradušies Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas 10. un 11. klašu audzēkņi kopā ar mākslinieci Evu Vēveri, lai aplūkotu snīkeriem veltīto izstādi “Eko x Ego”. Izstāde vēsta par patērētāju vēlmēm (ego), pretstatot tās atbildīgam patēriņam un videi draudzīgu materiālu izvēlei (eko). Ekspozīcija ir veidota kontekstā ar medicīnas vēsturi un ortopēdijas tehnoloģijām.
Izstādi varēja iepazīt dažādos veidos – ar karti dodoties patstāvīgā izpētē un piedaloties kopīgā izpētē vai arī pievienojoties ekskursijā muzeja gidam un pēc tam piedaloties snīkeru formēšanas darbnīcā. Darbnīcā skolēni varēja izvēlēties kādu no sešiem dizaina uzdevumiem, kuru risināt komandas darbā, veidojot jaunu sporta apavu dizainu. Pēc praktiskās nodarbības beigām katrai komandai bija iespēja savus darbus prezentēt citiem, pamatojot mākslinieciskās un praktiskās izvēles. Skolēniem tika dots arī papildu uzdevums – izpētīt izstādē izmantotos mākslas medijus un ekspozīcijas veidošanas paņēmienus.
Nākamajā tikšanās reizē Spīdolas ģimnāzijas audzēkņi vedīs mākslinieci pašu izplānotā ekskursijas maršrutā Jelgavā, izmantojot iepriekšējās darbnīcās ieskicētās tēmas saistībā ar laikmetīgo mākslu.

Sirsnīgs paldies par sadarbību Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejam!

Izstādes apmeklējumu fotografēja Lita Millere.