8. februāris, 2023

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs aicina skolotājus pieteikties projekta “Mākslinieks ir klātesošs – laikmetīgās mākslas rezidences skolās” 6 nodarbību ciklam tiešsaistē

Projekta laikā paredzēts arī izstrādāt metodisko materiālu skolotājiem par to, kā ieviest laikmetīgās mākslas saturu savās stundās. Metodisko materiālu paredzēts izstrādāt ciešā sadarbībā ar skolotājiem, māksliniekiem un skolēniem. Aicinām skolotājus, kuri vēlas iesaistīties metodiskā materiāla izstrādē uz atvērto iepazīšanās nodarbību tiešsaistē 21. februārī no plkst. 15:00 līdz 16:30. Iepazīšanās darbnīcas laikā būs iespēja uzzināt par projektu “Mākslinieks ir klātesošs – laikmetīgās mākslas rezidences skolās” un gaidāmo 6 nodarbību ciklu skolotājiem.

Dalība pasākumā ir bezmaksas, taču obligāti jāpiesakās, aizpildot šo anketu. Uz pasākumu īpaši aicināti skolotāji, skolu darbinieki, kultūrizglītības interesenti, kuri savā mācību saturā izmanto vai vēlas ieviest laikmetīgo mākslu un neformālās izglītības metodes. Nodarbības notiks latviešu valodā.

6 darbnīcu ciklā skolotājiem būs iespēja:

  • Apmeklēt 6 radošas darbnīcas skolotājiem un citiem izglītotājiem tiešsaistē (7. martā, 21. martā, 4. aprīlī, 18. aprīlī, 9. maijā un klātienes tikšanās maija otrajā pusē LLMC izstādē).
  • Darbnīcās paredzēta arī praktiska darbošanās. Tajās piedalīsies arī vietējie, starptautiskie eksperti (Skola2030, partneri Norvēģijā TENTHAUS u.c.) un projektā iesaistītie  mākslinieki (Kristīne Brīniņa, Vika Eksta, Gundega Evelone, Anda Lāce, Eva Vēvere, Artūrs Punte un Maksims Šenteļevs).
  • Rezultātā skolotāji un citi izglītotāji apgūs radošas metodes, cels savu kvalifikāciju  un piedalīsies metodiskā materiāla izstrādē, kuru vēlāk izmantos skolās visā Latvijā.